top of page

Sat, Mar 30

|

Αθήνα

Το αναρχικό σώμα: εργαστήριο χορού με τη Βασιλική Τσαγκάρη| Skinner Releasing Τechnique και αυτοσχεδιασμός | 30-31 MAR

To εργαστήριο διαμορφώνεται μέσα από μαθήματα τεχνικής Skinner Releasing και πρακτική αυτοσχεδιασμού.

Το αναρχικό σώμα: εργαστήριο χορού με τη Βασιλική Τσαγκάρη| Skinner Releasing Τechnique και αυτοσχεδιασμός | 30-31 MAR
Το αναρχικό σώμα: εργαστήριο χορού με τη Βασιλική Τσαγκάρη| Skinner Releasing Τechnique και αυτοσχεδιασμός | 30-31 MAR

Time & Location

Mar 30, 2024, 4:00 PM – 8:00 PM

Αθήνα, Τήνου 54, Αθήνα 113 61, Ελλάδα

About the event

Το αναρχικό σώμα: εργαστήριο χορού  Skinner Releasing Τechnique και αυτοσχεδιασμός @ Τanzterrain kinetic dance space

με τη Βασιλική Τσαγκάρη

To εργαστήριο διαμορφώνεται μέσα από μαθήματα τεχνικής Skinner Releasing και πρακτική αυτοσχεδιασμού.

Σάββατο 30 Μαρτίου 16:00-18:00 και 18:30-20:00

Κυριακή 31 Μαρτίου 11:00-13:00 και 13:30-15:00

το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε ολ@

Κρατήσεις | Πληροφορίες

Βασιλική Τσαγκάρη

6951820653 

vasilikixt@gmail.com

απαραίτητη η κράτηση θέσης

Περισσότερα για την τεχνική Skinner Releasing: https://skinnerreleasingnetwork.org/

κόστος

Early Bird: 45 ευρώ (έως 10 Μαρτίου)

Full Price: 60 ευρώ

Skinner Releasing 

Ξεκινώντας με υλικό από τα 15 introductory μαθήματα της μεθόδου Skinner Releasing καλλιεργείται ο ποιητικός νους, το ποιητικό σώμα, η φαντασία γίνεται κιναισθητικό βίωμα.

Εστιάζουμε στο να αφήνουμε περιττή ένταση ή κρατήματα που πιθανόν υπάρχουν στο σώμα να φευγουν και στο να βρίσκουμε ελευθερία, λειτουργικότητα και οικονομία στην κίνηση.

Με ποιητικές εικόνες εμπνευσμένες από τη φύση, συνυφασμένες με την ανατομία, με τον ήχο και τη μουσική και με συγκεκριμένες ασκήσεις/γραφήματα μέσα από το άγγιγμα, οι/τα συμμετέχουσες/οντες/α καλούνται να αφήσουν το χορό να συμβεί.

Αυτοσχεδιασμός 

Στο δεύτερο μέρος ο αυτοσχεδιασμός λειτουργεί σαν διαδικασία όπου μέσα από την γλώσσα, την ποίηση, τη φαντασία, το σώμα, μπορώ να καλλιεργήσω μια μη εξουσιαστική σχέση με τoν εαυτό.  Αναζητώ τις ρωγμές, τις σχισμές μέσα από τις οποίες η κίνηση μπορεί να ξεφύγει από κανονικοποιητικά σχήματα και να παραδοθεί ξανά στην δυναμική της ζωτικότητας. Έτσι καθώς κινούμαι, καθώς χορεύω, μπορώ να γίνομαι παράθυρο μέσα από το οποίο διοχετεύονται εικόνες, αισθήσεις, μυστήρια από το άναρχο χάος του σύμπαντος. Ο χορός γίνεται μία διαδικασία απελευθέρωσης από το στεγανό της υποκειμενικότητας, μία αποδοχή της πολυπλοκότητας της ζωής όπου η κάθε μία και ο κάθε ενας, εν δυνάμει, μεταμορφώνεται σε οτιδήποτε.

Προσεγγίζουμε τη φαντασία και το σώμα σαν εξεγερσιακά πεδία και μάλιστα σε μια συνθήκη όπου και τα δύο θα μπορούσαν να είναι πότε το έδαφος και πότε ο σπόρος της εξέγερσης σε μία συνεχώς ανατροφοδοτούμενη σχέση.

Δουλεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να παραδεχτεί κανεις την ποίηση όχι σαν ένα αποτέλεσμα, όχι σαν το τελικό προϊόν, αλλά σαν μέθοδο. Σαν ένα τρόπο να σχετιζόμαστε και να επιτρέπουμε να μας διαπερνά η δυναμική της ζωής, να μας εμποτίζει και να μας τρέφει, να μας μεταμορφώνει, ώστε να γινόμαστε στη συνέχεια τροφή γιά άλλους.

Σε συλλογικό επίπεδο ο χορός υφαίνεται σαν μιά πρακτική συσχετισμών όπου βρισκουμε τροπους να φανταζόμαστε τον κόσμο εκ νέου, σε κάθε χειρονομία, κάθε λέξη, κάθε σχέση, κάθε τρόπο ύπαρξης.

Επίσης θα ασχοληθούμε με τις περιοχές των ορίων, τις περιοχές της αποσύνθεσης  των ζυμώσεων και των μετασχηματισμών και η υπέρβαση είναι κάτι που θα διερευνήσουμε, ως ποιητική πρακτική αλλά και μέσα από το ένστικτο και την ανάγκη του παιχνιδιού.

Λίγα λόγια από την εισηγήτρια

Σπούδασα παιδαγώγικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και χορό στο city of Bristol college στην Αγγλία.

Ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια με την πρακτική του αυτοσχεδιασμού. Ειδικά από το 2007 ως το 2011 όπου έζησα μαζί με άλλους καλλιτέχνες/ιδες στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ARM στο Μάαστριχτ, στην Ολλανδία. Στο διάστημα αυτό ο αυτοσχεδιασμός ήταν κομμάτι της καθημερινότητας όπως το μαγείρεμα ή το καθάρισμα του σπιτιού, ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί ανα πάσα στιγμή.

Έχω δουλέψει με ομάδες αυτοσχεδιασμού στην Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γερμανία και την Ελλάδα.

.Aπό τον Απρίλιο του 2017 είμαι πιστοποιημένη δασκάλα της τεχνικής Skinner Releasing ( introductory ).

Εδώ και οκτώ περίπου χρόνια ζω στη Μεσσηνία και ασχολούμαι με την καλλιέργεια ενός ελαιώνα. Η ζωή στην ύπαιθρο και η σωματική δουλειά με τη γη έχει ανοίξει ένα μεγάλο πεδίο έρευνας που έχει επηρασει πολύ την προσέγγισή μου στο χορό.

Εργάζομαι ως καλλιτέχνιδα του χορού και διδάσκω μαθήματα και σεμινάρια SRT, αυτοσχεδιασμού, σύγχρονου χορού και δημιουργικής κίνησης σε παιδιά και ενήλικες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Σημειώνεται πως το στούντιο χορού Tanzterrain - kinetic dance space δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανό τραυματισμό.
  • Με την συμμετοχή σας, αποδέχεστε την ενδεχόμενη λήψη και δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα και την ιστοσελίδα του στούντιο.
  • Για την εύρυθμη διεξαγωγή του σεμιναρίου, παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο χώρο 15 λεπτά νωρίτερα.

Share this event

bottom of page