top of page

Sat, Jun 18

|

Athina

Little (loco)motion | Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τους los little guys

little loco(motion) | σεμινάριο σύγχρονου χορού από τους los little guys Eric Elizondo & Dimitri Kalaitzidis

Little (loco)motion | Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τους los little guys
Little (loco)motion | Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τους los little guys

Time & Location

Jun 18, 2022, 4:00 PM – 7:00 PM

Athina, Tinou 54, Athina 113 61, Greece

About the event

>>Αυτό το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην αποδόμηση των κινητικών συνηθειών, δουλεύοντας με ακρίβεια και πολυπλοκότητα, χτίζοντας την κινητικότητα, την αντοχή και την δύναμη μας. Θα δουλέψουμε με τον αυτοσχεδιασμό που έχει αναπτυχθεί εστιάζοντας σε παρορμήσεις για τον ταυτόχρονο συντονισμό και αποσύνδεση του σώματος. Η διάρκεια και η διαστρωμάτωση της εστίασης είναι εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να εντοπίσουμε συνήθειες και να δημιουργήσουμε νέα μοτίβα κίνησης. Η μορφή της εξερεύνησης θα αναπτυχθεί σε σταδιακά layers και θα ποικίλλει προσφέροντας την ευκαιρία να εξερευνήσετε το σώμα μέσα από όρθιες θέσεις, μέσω του πατώματος και μέσω του αέρα, εστιάζοντας πάντα σε μια ενεργή και περίεργη διαδικασία. Όλα τα backgrounds και τα επίπεδα κίνησης είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.

🎇Το Los Little Guys είναι ένα project με έδρα το Μεξικό που ξεκίνησε μεταξύ του Erik Elizondo και του Dimitri Kalaitzidis το 2017. Από την ίδρυσή του έχουν συμμετάσχει σε residencies, έχουν δημιουργήσει και παρουσιάσει πρωτότυπα και συλλογικά έργα και έχουν προσφέρει μαθήματα και εργαστήρια για επαγγελματίες και ομάδες χορού σε Βερολίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Πόλη του Μεξικού, Οαχάκα, Μόντρεαλ, Βανκούβερ, Ρέικιαβικ, Δελχί, Μπανγκαλόρ και Κουάλα Λουμπούρ μεταξύ άλλων. Χρησιμοποιώντας κυρίως τον αυτοσχεδιασμό ως μέσο δημιουργίας κίνησης, το κίνητρο πίσω από τη δουλειά τους είναι να βρίσκουν συνεχώς τρόπους επανεκπαίδευσης του σώματος μέσω της αλληλεπίδρασης μεταξύ φαντασίας και φυσικού χώρου. Το όνομα «los little guys» επινοήθηκε από την επιθυμία να μην συμμορφωθούν με τις κοινές κατασκευές του σύγχρονου χορού που ειδωλοποιούν μεγάλα και δυνατά σώματα και να επιτρέπουν πάντα το παιχνίδι ως μέρος της πρακτικής τους.

18 & 19 Ιουνίου 2022 | 16.00-19.00

Πλήρες κόστος: 50Ε early bird μέχρι 31/5: 40Ε

► Για να κλείσετε τη θέση σας στείλτε μας στο tanzterrain@gmail.com

 Tanzterrain – kinetic dance space Τήνου 54, Κυψέλη (δίπλα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου) 6949282991

About the artists

✔ Ο Erik Elizondo κατάγεται από το Μοντερέι του Μεξικού. Αποφοίτησε από την Πειραματική Ακαδημία Χορού SEAD Salzburg – contemporary dance performance. Ξεκίνησε τη χορευτική του καριέρα στο Μοντερέι με την ανεξάρτητη ομάδα Teoría de Gravedad και αργότερα συνεργάστηκε με την Inside the Body Performing Arts σε σκηνοθεσία Aladino R. Blanca. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει έργα με τους Ruby Gámez, Gavin Webber & Grayson Millwood, Cinthya Dueñas, Elías Cohen, Francisco Córdova, Raúl Martinez, Beto Pérez, João Cidade, Marion Sparber, Alfonso López Aguilar, Barnaby Booth, Milla Koistinen. Ο Erik έλαβε μέρος σε ένα residency με την ομάδα Kim Kosmos in Movement στη Χιλή, καθώς και στο εντατικό πρόγραμμα physical performance SMASH στο Βερολίνο. Το 2017 συνίδρυσε το Los Little Guys, ένα project σε συνεργασία με τον Dimitri Kalaitzidis.

✔ Ο Dimitri Kalaitzidis γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. Αποφοίτησε από το Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης όπου έλαβε πτυχίο Καλών Τεχνών - contemporary dance performance. Αργότερα ο Dimitri έγινε μέλος του Bodhi Project στο SEAD Salzburg Experimental Academy of Dance με το οποίο χόρεψε διεθνώς. Έχει δουλέψει σε έργα με χορογράφους όπως οι Emanuel Gat, Sita Ostheimer, Mala Kline, Rosalba Torres, Barnaby Booth, Rohan Bhargava και οι Iratxe Ansa και Igor Bacovich. Ο Dimitri συνδημιούργησε τους Los Little Guys μαζί με τον Erik Elizondo το 2017 και έχει παρουσιάσει πρωτότυπη δουλειά στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία παράλληλα με την παιδαγωγική τους έρευνα που αναπτύσσεται συνεχώς από την αρχή του project.

Video Links: https://www.youtube.com/watch?v=39PpzAv8p_4 https://www.youtube.com/watch?v=_1q45MU42EI

Share this event

bottom of page