top of page
CH9C0310.jpg

Polina Chrysafi

Πληροφορίες/ Κρατήσεις

Tel: temporarily unavailable

Email: chrysafip@gmail.com

Σύγχρονος χορός Α|Β|Μ

 Aρχάριο επίπεδο :  Στο μάθημα θα κινηθούμε και θα συν-κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσής, ισορροπίας και συντονισμού θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και θα αναπτύξουμε τις κινητικές μας δυνατότητες. Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς θα εξασκήσουμε τη μνήμη μας, τη ρυθμικότητα που παράγει το σώμα όταν κινείται, θα μαλακώσουμε τις αρθρώσεις μας και θα έρθουμε σε επαφή με το πάτωμα, μαθαίνοντας να το προσεγγίζουμε με ασφάλεια και ροή. Κινώντας τα διάφορα μέλη συντονισμένα ταυτόχρονα ή απομονωμένα , θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση με στόχο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους κίνησης αλλά και να διορθώσουμε παλιές κινητικές συνήθειες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μειώνοντας συχνά την κινητικότητα τους. Θα καταναλώσουμε χώρο μόνοι/ες και μαζί/ ανάμεσα σε άλλα σώματα. Θα παίξουμε, θα εξερευνήσουμε, θα εμπιστευτούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα θυμιθούμε, θα δυναμώσουμε, θα γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με αέρα, θα ψηλώσουμε, θα μικρύνουμε και θα μεγαλώσουμε πιο όμορφα!

__________________________

Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή ή χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία που έχουν διάθεση να συνομιλήσουν με το σώμα τους, να διευρύνουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, καθώς και σε όσες/ους θέλουν να επαναπροσεγγίσουν τις βασικές αρχές και μηχανισμούς της κίνησης. Σε όσες/όσους θέλουν να κινηθούμε παρέα!


*Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ/ ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ


 Mεσαίο επίπεδο : Σε αυτό το μάθημα θα εξελίξουμε την τεχνική μας με συνδυαστικές ασκήσεις που έχουν ως στόχο την εμβάθυνση της αντιληπτικής μας ικανότητας, την βέλτιστη χρήση των μηχανισμών κίνησης, του σωματικού συντονισμού με τρόπο οργανικό και λειτουργικό, αλλά και την αναζήτηση της προσωπικής μας ταυτότητας και έκφρασης.

Θα δοκιμάσουμε να περάσουμε από ακραίες θέσεις, να διευρύνουμε την αντοχή και την ευλυγισία, να παίξουμε και να εμπιστευτούμε. Θα εξοικειωθούμε με ακροβατικά εδάφους και θα μάθουμε βήμα- βήμα πως μπορούμε να τα εντάξουμε στο κινητικό μας λεξιλόγιο με ροή και ασφάλεια.

Σημαντικό εργαλείο του μαθήματος είναι ο καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός, ως τεχνική ανακάλυψης μίας προσωπικής σωματικής γλώσσας. Μέσα από περιορισμούς, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πως αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια σε περφόμερ. Θα δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλα μπορούμε να προσφέρουμε και να μοιραστούμε το ίδιο.

Τέλος, θα μάθουμε πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη σχέση μας με την ομάδα.

___________________________

Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.

*Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ/ ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Κλασσικός χορός Α|Β|Μ

 

Αρχάριο επίπεδο : Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή, με υπομονή και επιμονή, να γνωρίσουμε κάθε κίνηση, να εξοικειωθούμε με την ορολογία και να αναλύσουμε την τεχνική. Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να το καταλάβουμε, να το ευθυγραμμίσουμε, να το τεντώσουμε, να το στροβιλίσουμε και να το προετοιμάσουμε για μεγαλύτερης πολυπλοκότητας ασκήσεις. Μέσα από το σταδιακό χτίσιμο της τεχνικής θα βελτιώσουμε την ευστάθεια και την ισορροπία, την δύναμη και την ελαστικότητα. Θα ανακαλύψουμε ένα κοινό λεξιλόγιο έκφρασης μέσα από λιτές γραμμές και κλασσικές φόρμες. Και φυσικά θα επιμείνουμε στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε σώματος, στη σωστή στάση και λειτουργία, επιμηκύνοντας τα προσωπικά όρια και αμφισβητώντας τις συνήθειες μας.

 

Βασικό επίπεδο : Στη συνέχεια στο επόμενο επίπεδο, θα δώσουμε περισσότερο χρόνο στο κέντρο, διευρύνοντας σταδιακά το βηματολόγιο μας και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην χορευτικότητα των κινήσεων.  Μέσω πολυπλοκότερων συνδυασμών στην μπάρα,  θα δουλέψουμε την μνήμη και θα εντρυφήσουμε στην τεχνική . Η πρακτική μας στοχεύει στο να εκτελούμε τις ασκήσεις με ακρίβεια σε διαφορετικές ταχύτητες και ποιότητες, αλλά πάνω από όλα στο να αγαπήσουμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε, μαθαίνοντας η μία από την άλλη.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ballet-based ενδυνάμωση Ο

Ανοιχτό επίπεδο : Το μάθημα αυτό εμπνέεται από το functional training, το μπαλέτο και το barre a terre και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του σώματος και την σταδιακή ανάλυση της τεχνικής. Απευθύνεται σε όλα τα σώματα ανεξαρτήτως εμπειρίας και η προσαρμογή των ασκήσεων γίνεται ανάλογα τις ανάγκες , καθώς και σε όσους/ες θέλουν να καθαρίσουν την τεχνική του μπαλέτου και να προετοιμάσουν το σώμα να υποστηρίξει την τεχνική με περισσότερη δύναμη και ακρίβεια.

_________________________

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλα τα φύλα, όλες τις ηλικίες και όλα τα σώματα.
Ανυπομονώ να ανταμώσουμε!


.
.

Η Πωλίνα Χρυσάφη είναι performer, δημιουργός και δασκάλα χορού με έδρα την Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (BA) και αριστούχος απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου και του διεθνούς προγράμματος artist in process-performance major της SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).
 

Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια και δημιουργός σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ, όπως  Tanzhaus festival,  Sommerszene festival,  Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου,  Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Μαύρης Θάλασσας,  SoloDuo Tanzfestival,  Dance Days Chania (με την υποστήριξη του Flux laboratory Athens, DDC10),  Athens Video Dance Project κ.α.

Έχει συνεργαστεί με τη διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα Katie Duck για την ελληνική εκδοχή της παράστασης ''Cage'' .


Από το 2021 δημιούργησε και διαχειρίζεται τον χώρο καλλιτεχνικών και κινητικών πρακτικών "Tanzterrain - kinetic dance space" στην περιοχή της Κυψέλης, με όραμα να στεγάσει, να φιλοξενήσει και να μοιραστεί μια ποικιλία κινητικών πρακτικών, ενσώματων εμπειριών και καλλιτεχνικών επιθυμιών. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει σεμινάρια με διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες, φιλοξενεί προγράμματα residency μικρής διάρκειας, ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, ανοιχτές συναντήσεις πρακτικής άμεσης σύνθεσης  για επαγγελματίες καλλιτέχνες και διδάσκει/μοιράζεται την προσωπική της καλλιτεχνική οπτική μέσα από την τέχνη του χορού.

Είναι επίσης σταθερή συνεργάτης της ομάδας σωματικού θεάτρου Art Vouveau και ενεργό μέλος του πρότζεκτ "Agile Experiments | compositions for vision, music and movement" του David De Rose. 

bottom of page