top of page
CH9C0310.jpg

Polina Chrysafi

Πληροφορίες/ Κρατήσεις

Tel: 694 928 2991

Email: chrysafip@gmail.com

Σύγχρονος χορός Α|Β|Μ

 Aρχάριο επίπεδο :  Στο μάθημα θα κινηθούμε και θα συν-κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσής, ισορροπίας και συντονισμού θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και θα αναπτύξουμε τις κινητικές μας δυνατότητες. Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς θα εξασκήσουμε τη μνήμη μας, τη ρυθμικότητα που παράγει το σώμα όταν κινείται, θα μαλακώσουμε τις αρθρώσεις μας και θα έρθουμε σε επαφή με το πάτωμα, μαθαίνοντας να το προσεγγίζουμε με ασφάλεια και ροή. Κινώντας τα διάφορα μέλη συντονισμένα ταυτόχρονα ή απομονωμένα , θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση με στόχο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους κίνησης αλλά και να διορθώσουμε παλιές κινητικές συνήθειες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μειώνοντας συχνά την κινητικότητα τους. Θα καταναλώσουμε χώρο μόνοι/ες και μαζί/ ανάμεσα σε άλλα σώματα. Θα παίξουμε, θα εξερευνήσουμε, θα εμπιστευτούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα θυμιθούμε, θα δυναμώσουμε, θα γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με αέρα, θα ψηλώσουμε, θα μικρύνουμε και θα μεγαλώσουμε πιο όμορφα!

__________________________

Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή ή χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία που έχουν διάθεση να συνομιλήσουν με το σώμα τους, να διευρύνουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, καθώς και σε όσες/ους θέλουν να επαναπροσεγγίσουν τις βασικές αρχές και μηχανισμούς της κίνησης. Σε όσες/όσους θέλουν να κινηθούμε παρέα!


*Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ/ ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ


Βασικό/ Mεσαίο επίπεδο : Σε αυτό το μάθημα θα εξελίξουμε την τεχνική μας με συνδυαστικές ασκήσεις που έχουν ως στόχο την εμβάθυνση της αντιληπτικής μας ικανότητας, την βέλτιστη χρήση των μηχανισμών κίνησης, του σωματικού συντονισμού με τρόπο οργανικό και λειτουργικό, αλλά και την αναζήτηση της προσωπικής μας ταυτότητας και έκφρασης.

Θα δοκιμάσουμε να περάσουμε από ακραίες θέσεις, να διευρύνουμε την αντοχή και την ευλυγισία, να παίξουμε και να εμπιστευτούμε. Θα εξοικειωθούμε με ακροβατικά εδάφους και θα μάθουμε βήμα- βήμα πως μπορούμε να τα εντάξουμε στο κινητικό μας λεξιλόγιο με ροή και ασφάλεια.

Σημαντικό εργαλείο του μαθήματος είναι ο καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός, ως τεχνική ανακάλυψης μίας προσωπικής σωματικής γλώσσας. Μέσα από περιορισμούς, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πως αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια σε περφόμερ. Θα δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλα μπορούμε να προσφέρουμε και να μοιραστούμε το ίδιο.

Τέλος, θα μάθουμε πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη σχέση μας με την ομάδα.

___________________________

Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.

*Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ/ ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Κλασσικός χορός Α|Β|Μ

 

Αρχάριο επίπεδο : Σε αυτό το μάθημα θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου. Θα ξεκινήσουμε από την αρχή, με υπομονή και επιμονή, να γνωρίσουμε κάθε κίνηση, να εξοικειωθούμε με την ορολογία και να αναλύσουμε την τεχνική. Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, να το καταλάβουμε, να το ευθυγραμμίσουμε, να το τεντώσουμε, να το στροβιλίσουμε και να το προετοιμάσουμε για μεγαλύτερης πολυπλοκότητας ασκήσεις. Μέσα από το σταδιακό χτίσιμο της τεχνικής θα βελτιώσουμε την ευστάθεια και την ισορροπία, την δύναμη και την ελαστικότητα. Θα ανακαλύψουμε ένα κοινό λεξιλόγιο έκφρασης μέσα από λιτές γραμμές και κλασσικές φόρμες. Και φυσικά θα επιμείνουμε στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε σώματος, στη σωστή στάση και λειτουργία, επιμηκύνοντας τα προσωπικά όρια και αμφισβητώντας τις συνήθειες μας.

 

Mεσαίο επίπεδο : Στη συνέχεια στο επόμενο επίπεδο, θα μάθουμε πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη σχέση μας με την ομάδα. Μέσω πολυπλοκότερων συνδυασμών μεγαλύτερης διάρκειας θα δουλέψουμε την μνήμη και θα εντρυφήσουμε στην τεχνική και τη χορευτικότητα. Η πρακτική μας στοχεύει στο να εκτελούμε τις ασκήσεις με ακρίβεια σε διαφορετικές ταχύτητες και ποιότητες, αλλά πάνω από όλα στο να αγαπήσουμε το σώμα μας και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε, μαθαίνοντας η μία από την άλλη.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ballet-based ενδυνάμωση Ο

Ανοιχτό επίπεδο : Το μάθημα αυτό εμπνέεται από το functional training, το μπαλέτο και το barre a terre και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του σώματος και την σταδιακή ανάλυση της τεχνικής. Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν μείνει in between βασικού και μεσαίου επιπέδου λόγω των περιορισμών covid19, καθώς και σε όσους/ες θέλουν να καθαρίσουν την τεχνική τους και να προετοιμάσουν το σώμα να υποστηρίξει την τεχνική με περισσότερη δύναμη και ακρίβεια.

_________________________

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλα τα φύλα, όλες τις ηλικίες και όλα τα σώματα.
Ανυπομονώ να ανταμώσουμε!


.
.

Η Πωλίνα είναι performer, δημιουργός και καθηγήτρια χορού με έδρα την Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής Ραλλού Μάνου και του προγράμματος ‘artist in process- performance major’ του SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).

Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως Manuel Ronda, Sita Ostheimer, Σόνια Ντόβα, Μαρία Πίσιου, Δανάη Πάνου κα. Έχει συμμετέχει σε φεστιβάλ χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Tanzhaus festival, Sommerszene festival, Soloduo Tanzfestival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Dance Days Chania, Our festival κα. ως χορεύτρια και δημιουργός.

Πρόσφατα, ερευνά την προσωπική της ματιά στον κόσμο της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δείχνοντας ενδιαφέρον στον συνδυασμό διαφορετικών πρακτικών κίνησης και πολυμέσων με τις χορευτικές τεχνικές. Την απασχολεί η προσβασιμότητα στην τέχνη, από που πηγάζει η έμπνευση, η βάση της επικοινωνίας με το κοινό και η αλληλεπίδραση με το δημόσιο χώρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ‘la eLLe Dance co.’, η οποία μετρά δύο συλλογικές παραγωγές που έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί από το Flux laboratory Athens (DDC10, 2020).

Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου ως βοηθός χορογράφου/σκηνοθέτη και σύμβουλος κίνησης.

Διδάσκει μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού εξερευνώντας την εσωτερική δύναμη του performer και τη διαλεκτική ψυχισμού και σώματος που αναδύει η κίνηση και αντιλαμβάνεται το χορό και τη διδασκαλία ως μια μορφή αυτοίασης, ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης.

Το 2021, δημιουργεί μαζί με αξιόλογους συνεργάτες τον χώρο τέχνης και άσκησης ‘Tanzterrain- kinetic dance space’ με όραμα να στεγάσουν και να μοιραστούν τεχνικές, εμπειρίες και καλλιτεχνικές επιθυμίες.

bottom of page