top of page

Σάβ 17 Δεκ

|

Athina

Σεμινάριο Feldenkrais | Μαριέλα Νέστορα

Μια διαδικασία μάθησης και μέθοδος εκπαίδευσης του εαυτού μας προς την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.

Σεμινάριο Feldenkrais | Μαριέλα Νέστορα
Σεμινάριο Feldenkrais | Μαριέλα Νέστορα

΄'Ωρα & Τοποθεσία

17 Δεκ 2022, 10:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Athina, Tinou 54, Athina 113 61, Greece

Σχετικά με την εκδήλωση

Σεμινάριο Feldenkrais με τη Μαριέλα Νέστορα 📅17 Δεκεμβρίου 10:30-12:30 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Pre-booking: €20 Drop-in: €25 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ tanzterrain@gmail.com info@feldenkraiscenter.org 6934119345 (working hours: Mon – Fri 13:00 – 16:00) **Το σεμινάριο είναι ανοιχτού επιπέδου και θα διεξαχθεί στα ελληνικά (GR) Η μέθοδος εκπαίδευσης της κίνησης και του νευρικού συστήματος Feldenkrais ανήκει στα somatics και ενεργοποιεί το σώμα, την κίνηση, τη σκέψη, τις αισθήσεις, το συναίσθημα, τη φαντασία, ολόκληρο δηλαδή τον εαυτό. Η μέθοδος Feldenkrais δίνει έμφαση στην ασφάλεια, την εξερεύνηση των συνδέσεων, μας δίνει πρόσβαση σε μια πιο βαθιά, πιο πρωταρχική κατανόηση της κίνησης του σώματός μας και των μηχανισμών του. Η Feldenkrais είναι μια διαδικασία μάθησης. Ο μαθητής παρατηρώντας πως οργανώνει το σώμα του, μαθαίνει να βασίζεται λιγότερο στην μυϊκή προσπάθεια και περισσότερο στην σκελετική στήριξη. Κατά συνέπεια, η ποιότητα της κίνησης και η στάση του σώματος βελτιώνονται. Προσεγγίζοντας την μάθηση με νέο τρόπο, ο μαθητής αποκτά ευεξία, ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα στις καθημερινές του λειτουργίες και ασχολίες, και τις εκτελεί πιο συνειδητά. Ρυθμίζεται ο μυϊκός τόνος, αναδιοργανώνεται η στάση, η κίνηση αποκτά μεγαλύτερο εύρος και άνεση, ενώ οι πόνοι μειώνονται ή και εξαφανίζονται. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών (βρέφη-παιδιά-ενήλικες-υπερήλικες), ανεξάρτητα από τις εμπειρίες τους και κινητικές τους δυνατότητες. Σε όλους όσους επιθυμούν να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ψυχοσωματική τους υγεία, αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα, νευρολογικές παθήσεις, ή επιθυμούν αποκατάσταση τραυματισμών και αναπτυξιακών – μαθησιακών δυσκολιών.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΕΛΑ ΝΕΣΤΟΡΑ

Η Μαριέλα Νέστορα γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως χορογράφος, ερευνήτρια, μέντορας, κινησιολόγος για το θέατρο και ως δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais.. Σπούδασε καλλιτεχνική έρευνα Master's program- ArtEZ (Ολλανδία), Feldenkrais method- Professional Training (Greece1, IFF), Σύγχρονο χορό και χορογραφία - London Contemporary Dance School (Αγγλία), Βιολογία- B.Sc., Queen Mary and Westfield (Αγγλία) και Μοριακή Γενετική- M.Sc. St.Mary's Medical School, Imperial College (Αγγλία). Ως χορογράφος της ομάδας YELP danceco. (2001-) έχει δημιουργήσει παραστάσεις για τη σκηνή, site specific αλλά και έργα για το δημόσιο χώρο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας κ.ά. Τα έργα της ομάδας έχουν παρουσιαστεί ανά την Ευρώπη και έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν σε πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης (2011-17) έχει συμμετάσχει σε διάφορες συλλογικότητες (Green Park, Κολέκτιβα Ομόνοια, Θέατρο Εμπρός, Συνδεσμος Χορού) κι έχει κινητοποιήσει τα Collective Choreography Project CCP και from stage to page -μια πλατφόρμα και εκδόσεις για την ελληνική σκηνή σύγχρονου χορού.

More info: https://www.feldenkraiscenter.org/

Κοινή χρήση αυτής της εκδήλωσης

bottom of page