top of page
126068284_3593224400737599_6504267196903664429_n.jpg

Anna Anousaki

Contemporary dance
Σύγχρονος χορός Α

Πληροφορίες/ Κρατήσεις

Email : anousaki.anna.93@gmail.com

Tel : 6973937747

Αρχάριο επίπεδο : Με λίγα λόγια…Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν σταδιακά με την χρήση του βάρους του σώματος, την ροή της κίνησης, του συντονισμού των μελών τους, των  εναλλαγών ταχύτητας και επιπέδων, της χρήσης του πατώματος- floorwork- και της  ορμής-momentum- και, φυσικά, την σταδιακή εκμάθηση ακροβατικών με ασφαλή τρόπο. 

-Πώς θα γίνει αυτό?

Μέσα από καθοδηγούμενες ασκήσεις (task) αυτοσχεδιασμού αλλά και απλών συνδυαστικών ασκήσεων (χορογραφία), οι μαθητές καλούνται να ενεργοποιήσουν διαδικασίες παρατήρησης, τόσο εσωτερικής (π.χ. την σύνδεση με την αναπνοή, τον εσωτερικό ρυθμό, τους εσωτερικούς χώρους του σώματος, την φαντασία) όσο και εξωτερικής (π.χ. την εξέλιξη της τεχνικής, της αντοχής και της ευλυγισίας, την συσχέτιση και την σύνδεση του σώματος με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας).

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς  ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε το ίδιο. Ο βασικότερος μακροπρόθεσμος στόχος είναι η σταδιακή διεύρυνση της λειτουργικότητας του σώματος τόσο σε νοητικό όσο και σωματικό επίπεδο. 

Ανάλογα, λοιπόν,με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες καθεμίας-ενός εν δυνάμει χορεύτριας-τη θα δοκιμάσουμε, από το μηδέν, να εξερευνήσουμε νέους τρόπους μετακίνησης και έκφρασης στον χώρο καθώς και να περάσουμε από ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος. Επιπλέον, θα ρισκάρουμε, θα αιωρηθουμε, θα παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, θα εξοικειωθούμε με το πάτωμα, την επαφή και τα ακροβατικά εδάφους βήμα- βήμα με ροή και ασφάλεια!

Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.

*Στο κλείσιμο της χρονιάς ενδέχεται να υπάρξει ένα ανοιχτό μάθημα/παρουσίαση στο κοινό. 

Τα μαθήματα εμπεριέχουν στοιχεία των τεχνικών release και flying low, αυτοσχεδιασμού,ι ασκήσεις ενδυνάμωσης και ήπιων ακροβατικών. 

__________________________________

Tο μάθημα απευθύνεται σε άτομα μικρής ή μηδενικής εμπειρίας στον Σύγχρονο Χορό (Αρχάριους) και είναι ανοιχτό και για όλους όσους επιθυμούν να το δοκιμάσουν ανεξαρτήτως επιπέδου (Open).

.

.

Η Άννα Ανουσάκη γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Πάρο και μαθήτευσε στο Central School Of Ballet (RAD) της Κ.Τζούμπα. Φοίτησε στην Εθνική Λυρική Σχολή Χορού Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2015. Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στην Ελλάδα (θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.) και το εξωτερικό (NewYork City Center). Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως η Fernanda Prata (Laban), Jack Webb, Clelia Vuille (The Place, Incidance Platform), Sharon Fridman, Αναστασία Βαλσαμάκη και την Ισαβέλλα Μαργαρά (Εθνικό Θέατρο), τους Φρόσω Λύτρα/Γιάννη Κακλέα, τον Αλέξη Φουσέκη, την Μαρκέλλα Μανωλιάδη (Flux), Δημήτριο Μυτιληναίο(Artworks 2019), Πωλίνα Κρεμαστά(διαπολιτισμικές δράσεις-SNF 2021-2122)κ.α. Από το 2019 εώς και σήμερα συνεργάζεται ως χορεύτρια με την ομάδα Still Pilgrim Paradox της Στέλλας Φωτιάδη κάνοντας παραστάσεις και δράσεις σε νεανικό/εφηβικό κοινό εντός και εκτός σχολείων. Επίσης, συνεργάζεται ως κινησιολόγος/χορογράφος στην θεατρική ομάδα Μικρός Νότος (Ραφτάκος των λέξεων, FRIDA 0.2) και ως χορεύτρια/ηθοποιός στην site specific performance ΠασΠορτ Μία Αληθινή Περιπέτεια (Άσυλο ανιάτων άνοιξη - φθινόπωρο 2023, θεατρική ομάδα μικρος νότος). Ως χορογράφος, επίσης, έχει παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Διαδρομές στην Μάρπησσα (Routes in Marpissa Festival) τα : meetingpoint, Διάθλαση 229.792,458 km/sec', (Re)Related (Research, Dunkan Residency Artist 2019). Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 συμμετείχε στο vanguard festival και στο Fichti Art festival παρουσιάζοντας την performance “Τοπίο κίνησης, Άννα(1,2)” που δημιούργησε μαζί με τον εικαστικό Βασίλη Καβουρίδη, μία έρευνα ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες και τον χορό. Για την θεατρική σεζόν 2023-2024 χορογραφεί το “ Κοντά στις ράγες” της Άλκης Ζέη σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα στο Θέατρο Άλφα και το “Πές το ψέματα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου στο θέατρο Μπέλλος.Ακόμη, ήταν εισηγήτρια χορογραφίας στο DanceWays School Festival 2020 για επαγγελματικές σχολές χορού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων στο τμήμα Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας μέσω της κίνησης στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (2018) με εισηγήτριες την Α. Νικολίτσα, την Εριφύλη Δαφέρμου (LMA) κ.α. και συμμετέχει σε μαθήματα Ιστορίας Της Τέχνης.Τέλος, από το 2016 διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παρακολουθεί ποικίλα σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η αγάπη και η ενασχόληση της με την κινητική έρευνα την ώθησαν να δημιουργήσει και να διατηρεί τα δικά της μαθήματα σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού ανοιχτά για το ευρύτερο κοινό στο στούντιο Tanzterrain στην Κυψέλη.

bottom of page