top of page
126068284_3593224400737599_6504267196903664429_n.jpg

Anna Anousaki

Contemporary dance
Σύγχρονος χορός Α

Πληροφορίες/ Κρατήσεις

Email : anousaki.anna.93@gmail.com

Tel : 6973937747

Αρχάριο επίπεδο : Με λίγα λόγια…Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν σταδιακά με την χρήση του βάρους του σώματος, την ροή της κίνησης, του συντονισμού των μελών τους, των  εναλλαγών ταχύτητας και επιπέδων, της χρήσης του πατώματος- floorwork- και της  ορμής-momentum- και, φυσικά, την σταδιακή εκμάθηση ακροβατικών με ασφαλή τρόπο. 

-Πώς θα γίνει αυτό?

Μέσα από καθοδηγούμενες ασκήσεις (task) αυτοσχεδιασμού αλλά και απλών συνδυαστικών ασκήσεων (χορογραφία), οι μαθητές καλούνται να ενεργοποιήσουν διαδικασίες παρατήρησης, τόσο εσωτερικής (π.χ. την σύνδεση με την αναπνοή, τον εσωτερικό ρυθμό, τους εσωτερικούς χώρους του σώματος, την φαντασία) όσο και εξωτερικής (π.χ. την εξέλιξη της τεχνικής, της αντοχής και της ευλυγισίας, την συσχέτιση και την σύνδεση του σώματος με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας).

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς  ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε το ίδιο. Ο βασικότερος μακροπρόθεσμος στόχος είναι η σταδιακή διεύρυνση της λειτουργικότητας του σώματος τόσο σε νοητικό όσο και σωματικό επίπεδο. 

Ανάλογα, λοιπόν,με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες καθεμίας-ενός εν δυνάμει χορεύτριας-τη θα δοκιμάσουμε, από το μηδέν, να εξερευνήσουμε νέους τρόπους μετακίνησης και έκφρασης στον χώρο καθώς και να περάσουμε από ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος. Επιπλέον, θα ρισκάρουμε, θα αιωρηθουμε, θα παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, θα εξοικειωθούμε με το πάτωμα, την επαφή και τα ακροβατικά εδάφους βήμα- βήμα με ροή και ασφάλεια!

Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.

*Στο κλείσιμο της χρονιάς ενδέχεται να υπάρξει ένα ανοιχτό μάθημα/παρουσίαση στο κοινό. 

Τα μαθήματα εμπεριέχουν στοιχεία των τεχνικών release και flying low, αυτοσχεδιασμού,ι ασκήσεις ενδυνάμωσης και ήπιων ακροβατικών. 

__________________________________

Tο μάθημα απευθύνεται σε άτομα μικρής ή μηδενικής εμπειρίας στον Σύγχρονο Χορό (Αρχάριους) και είναι ανοιχτό και για όλους όσους επιθυμούν να το δοκιμάσουν ανεξαρτήτως επιπέδου (Open).

.

.

Η Άννα Ανουσάκη γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Πάρο και μαθήτευσε στο Central School Of Ballet (RAD) της Κ.Τζούμπα. Φοίτησε στην Εθνική Λυρική Σχολή Χορού Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2015.

Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στην Ελλάδα (θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.) και το εξωτερικό (New York City Center).

‘Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως η Fernanda Prata (Laban), Jack Webb, Clelia Vuille (The Place, Incidance Platform), Sharon Fridman, Αναστασία Βαλσαμάκη και την Ισαβέλλα Μαργαρά (Εθνικό Θέατρο), τους Φρόσω Λύτρα/Γιάννη Κακλέα, τον Αλέξη Φουσέκη, την Μαρκέλλα Μανωλιάδη (Flux), Δημήτριο Μυτιληναίο (Artworks 2019) κ.α. Από το 2019 συνεργάζεται ως χορεύτρια με την ομάδα Still Pilgrim Paradox της Στέλλας Φωτιάδη και είναι  χορογράφος στην  θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Ως χορογράφος, επίσης, έχει συνεργαστεί με το Routes in Marpissa Festival παρουσιάζοντας τα εξής: meeting point, Διάθλαση 229.792,458 km/sec', (Re)Related (Research, Dunkan Residency Artist  2019). Ακόμη, ήταν εισηγήτρια  χορογραφίας ως Residency Artist στο DanceWays School Festival 2020 για επαγγελματικές σχολές χορού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων στο τμήμα Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας μέσω της κίνησης στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (2018) με εισηγήτριες την Α. Νικολίτσα, την Εριφύλη Δαφέρμου (LMA) κ.α. και συμμετέχει σε  μαθήματα Ιστορίας Της Τέχνης.

Τέλος, διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παρακολουθεί ποικίλα σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό.


bottom of page